Kategorie
 
 
 
 
 

Top vychytávky pro boj s celulitidou

Trpíte pomerančovou kůží? Chcete se zbavit celulitidy? Přečtěte si tipy, jak odstranit celulitidu doma.

Celulitida postihuje ve větší míře ženy, ale nevyhnou se jí ani muži. Pomerančová kůže, která se usazuje na pokožce, není zdravotním problémem. Spíše se považuje za estetický problém a existuje několik způsobů, jak jí předcházet nebo ji postupně odstranit.

Vzhled "pomerančové kůry" na kůži může způsobovat psychické potíže kvůli své neestetické povaze. Pokud si nemůžete dovolit podstoupit anticelulitidní ošetření na drahých klinikách, udělejte celulitidě přítrž a zbavte se nepříjemné pomerančové kůže v pohodlí domova.

Podstata problému vzniku celulitidy

Celulitida vzniká v důsledku hromadění tuku v podkoží, které je doprovázeno zpomalením krevního a lymfatického oběhu, tvorbou otoků v buňkách a mezibuněčném prostoru, dystrofií tkání a snížením jejich elasticity. Obvykle se u žen objevuje problém pomerančové kůže na břiše, stehnech, zadku, křížích, někdy v oblasti loktů, kolen, kotníků a zápěstí.

Příčinou tohoto estetického problému je tvorba buněčných kolagenových vláken mezi tukovými buňkami. Zhoršuje se cirkulace krve a lymfy, což zpomaluje pronikání kyslíku a živin do tkání. To vše vede ke zpomalení procesů odbourávání tuků, metabolismu, odstraňování toxinů a dalších škodlivých látek. V tkáních se objevují zánětlivé procesy, hromadí se přebytečná tekutina, vznikají jizvy

Zbavit se celulitidy je dnes poměrně snadné a ani získání pevné a pružné pokožky vás nebude stát majlant. Pomocí speciálních pomůcek v kombinaci s vhodně zvolenou kosmetikou získáte hladkou a pevnou pleť navíc v pohodlí domova.

Proč se nám dělá celulitida?

Příčin vzniku pomerančové kůže může být několik a ovlivňují je zejména

  • Genetika
  • Životní styl
  • Stravovací návyky
  • Chybějící pitný režim
  • Kouření
  • Nadváha, obezita
  • Užívání hormonální antikoncepce
  • Poruchy lymfatického systému

Co je anticelulitidní masáž?

Anticelulitidní masáž pomáhá redukovat tukové zásoby v podkoží a vyhlazuje povrch pokožky. Její technika je blízká klasické evropské masáži, ale při anticelulitidové masáži se zaměřujeme na aktivaci krevního oběhu v tkáních, lymfy a mezibuněčné tekutiny. Správná masáž, která se zabývá odstraněním problému pomerančové kůry, musí být lokální a cílená. Její podstatou je "zahřátí" tkání, normalizace místního krevního oběhu, toku lymfy a funkce žláz.

Při masáži celulitidy se nezaměřujte přímo na tukové buňky, protože snaha "rozdrtit" tukové buňky hrubou silou problém pouze zhorší. Zvýšený tlak na kůži poškozuje kapiláry, způsobuje hematomy a ještě vážněji narušuje mikrocirkulaci. V důsledku nesprávného postupu se zvyšuje zánět a otok tkání, vznikají vnitřní jizvy a buňky intenzivně hromadí tuk.

Druhy anticelulitidové masáže

V boji s pomerančovou kůrou záleží jen na vás, jaký druh masáže zvolíte. K dispozici jsou praktické pomůcky pro manuální typy masáží i výkonné moderní elektronické přístroje. Nejprve získejte přehled o možnostech provádění jednotlivých typů masáží v domácím prostředí a poté si vyberte metody odstraňování pomerančové kůže, které vás nejvíce osloví.

Manuální ruční anticelulitidová masáž

Ruční anticelulitidová masáž se provádí pouze pomocí pohybů rukou s olejem nebo krémem. Protože masáž vyžaduje vysokou zručnost maséra, dopřejte si ji jednou za čas v masážním salonu. Doma dejte přednost jinému způsobu provádění anticelulitidové masáže.

Suchá anticelulitidová masáž pomocí elektronických přístrojů

Problematické oblasti jsou masírovány elektronickým masážním přístrojem se speciálně navrženými hlavicemi, které masírují a zpevňují pokožku.

V boji proti celulitidě vám pomůže také vibrační hřejivý pás na celulitidu. Vibrační přístroj s doplňkovou funkcí SAUNA rozkládá tukovou tkáň nahromaděnou pod kůží, čímž výrazně redukuje celulitidu.

Proč je masáž tak účinná pro pokožku?

Masáž je pro lidské tělo příjemnou relaxací. Každý člověk by si měl dopřát masáž, zejména pokud má těžkou práci, sedavé zaměstnání nebo kvůli relaxaci. Masáže těla pomáhají páteři, kloubům pomáhají tělu se uvolnit a tím pomáhají našemu duševnímu zdraví. Masáž však není vždy zaměřena pouze na záda, krční páteř a bolavé části těla. Masáž má velmi příznivé účinky na celulitidu a lymfatický systém. Dnes si můžeme dopřát masáže v pohodlí domova pomocí různých masážních přístrojů a nemusíme chodit do masážních salónů.

Maderoterapie - dřevěné nástroje proti celulitidě

Při tomto typu masáže si můžete dopřát i maderoterapii a vyzkoušet si blahodárné účinky dřeva na vlastní kůži. Masírováním pokožky dřevěným válečkem a přístrojem Body Slimmer se třemi dvojitými masážními hlavicemi získáte díky maderoterapii dokonalejší, krásnější a pevnější pokožku.

Jak působí maderoterapie na pokožku?

Technika maderoterapie je oblíbená zejména v kosmetických nebo masážních salonech, dokonce i ve wellness centrech. S dřevěným nástrojem a správnou technikou však můžete dosáhnout skvělých výsledků i v pohodlí domova. Masáž dřevěnými nástroji se skládá z několika pohybů, které se opakují intenzivním tlakem a stimulují tak lymfatický systém, který zbavuje tělo škodlivých toxinů. Díky uvolňování toxinů z těla se pokožka zbavuje nahromaděných tuků, protože masáž nastartuje metabolismus. Pomerančová kůže je jemnější a pravidelným opakováním se stává jemnější a pevnější. Štíhlejší pas, menší stehna a pevnější zadek už nemusí být jen snem.

Pro koho je maderoterapie vhodná?

Pro každého, kdo potřebuje

  • Uvolnit své tělo nebo mysl.
  • Pro lidi, kteří chtějí nastartovat svůj lymfatický systém.
  • Odstraňuje a zjemňuje celulitidu nejen u žen, ale i u mužů.
  • Pomáhá lidem zlepšit metabolismus.
  • Zmenšuje objem nahromaděného tuku pod kůží.
  • Je vhodný i pro sportovce, protože zpevňuje tělo a stimuluje svaly.

Masáž dřevěnými nástroji působí na pokožku do hloubky, čímž aktivuje její vnitřní buňky. Používání dřevěných nástrojů zpevňuje stehna, nohy a boky, hýždě a také redukuje škodlivé látky, které se usazují v kůži

Dřevěný maderoterapeutický váleček je jedním z nejlepších nástrojů v boji proti celulitidě. Při masáži tímto válečkem se tělo nejen zbavuje toxinů, ale také se uvolňuje a relaxuje. Maderoterapeutický váleček pomáhá udržovat pokožku dokonalejší a pevnější. Sportovcům může pomoci při ztuhlých svalech po tréninku.

Jak používat dřevěný nástroj?

K masáži je vhodné používat oleje nebo krémy, aby byl účinek maderoterapie účinnější. Části těla postižené pomerančovou kůží můžete masírovat asi 15-20 minut. Při masáži je nutné vyvíjet na pokožku intenzivní tlak, ale jen do té míry, aby vám to bylo příjemné. Nejlepší je masírovat části těla, jako jsou boky, břicho, stehna a hýždě, pohybem shora dolů. Dlouhodobým používáním dřevěných válečků můžete dosáhnout viditelných výsledků již v prvních týdnech masáže.

Celulitida sice není zdravotní problém, ale trápí mnoho lidí. Přístroje a kosmetické přípravky, které jsou vyvinuty pro odstranění pomerančové kůže, jsou pomůckami, které vám pomohou ke štíhlejší a krásnější postavě a v neposlední řadě pomohou i vašemu zdraví

Vakuová masáž - čínské banky

Bankovní nebo vakuová masáž je dnes velmi populární. Je to jednoduché a relativně levné řešení v boji proti pomerančové kůži, protože je nenákladné. Nejčastěji se bankování používá k boji proti hlubokým celulitidním vláknům, se kterými si jiné procedury nedokážou poradit.

Vakuová masáž pomáhá nejen při celulitidě, ale také při omlazení pokožky a odstranění otoků. Provádí se pomocí speciálních žárovek, které se přikládají na kůži. První účinky jsou viditelné již po několika masážích, takže čínské baňky jsou ideální alternativou, pokud chcete co nejrychleji zpevnit svou pleť.

Pravidelnou masáží čínské banky redukují celulitidu tak, že výsledky jsou viditelné již po několika týdnech. Krouživé pohyby směrem k lymfatickým uzlinám aktivují proces, který detoxikuje organismus a zbavuje tělo škodlivých látek.

Lymfodrenážní masáž

Při pravidelném používání pomáhá lymfodrenážní masáž předcházet mnoha žilním problémům, snižuje riziko vzniku křečových žil a pavoučích žil, ale také pomáhá při celulitidě.

Výhody anticelulitidové masáže

Masáží dosáhnete:

  • zlepšení krevního oběhu a průtoku lymfy;
  • zrychlení odbourávání kyseliny mléčné;
  • odstranění toxinů a přebytečné vody z podkoží;
  • akumulaci biologicky aktivních složek, které přispívají k destrukci vazivového septa, normalizaci buněčného metabolismu;
  • odstranění přebytečného tuku z tkání;
  • zvýšení účinnosti kosmetických přípravků používaných proti celulitidě;
  • snížení hmotnosti;
  • pevnou pokožku.

Jak dosáhnout nejlepších výsledků při odstraňování pomerančové kůry?

Odborníci doporučují večerní anticelulitidovou masáž. Prvním a základním pravidlem při domácí anticelulitidové masáži je čistá pokožka a uvolněné svaly. Pokud z pokožky neodstraníte odumřelé kožní buňky, nečistoty a kožní maz, veškeré úsilí v boji proti celulitidě bude k ničemu. Koupel nebo sprcha vám také pomůže očistit a prohřát pokožku. Na problematická místa naneste olej. Může se jednat o anticelulitidový olej nebo o běžný olivový olej. Masírujte pokožku, dokud nezčervená - masírujte ji 5-10 minut.

Když je pokožka dobře prohřátá, zaujměte pohodlnou polohu a začněte s intenzivní masáží. Při masáži buďte trpěliví. Začněte plynulými a jemnými pohyby a postupně zvyšujte intenzitu pohybů a sílu tlaku, aby se svaly masáží důkladně prohřály. Vždy masírujte zdola nahoru. Vyhněte se silnému tlaku v oblastech pod koleny, v oblasti slabin a vnitřní strany stehen.

Abyste dosáhli požadovaného účinku, měli byste masáži věnovat alespoň 30 minut denně. Pokožka po masáži by měla být růžová, ale ne červená. Po masáži si dopřejte sklenici čisté vody, odpočívejte a vyhýbejte se chladu. Pro upevnění účinku proti celulitidě můžete po ošetření použít zábal.

Nezapomeňte však, že první a hlavní podmínkou účinného boje proti celulitidě je správný životní styl. Bez střídmé a zdravé stravy a fyzické aktivity nelze dosáhnout ideálních výsledků.

Nezapomeňte na kosmetiku!

Abyste dosáhli viditelných výsledků v boji proti celulitidě, je třeba si uvědomit, že péče proti celulitidě musí být komplexní - je nutné používat anticelulitidní kosmetiku.

Na trhu je mnoho produktů a přípravků, které se zaměřují na oblasti těla, kde se tvoří celulitida, ale ne všechny mají výše uvedený účinek. Odstranit přebytečný tuk a snížit výskyt celulitidy pomáhá krém proti celulitidě, který také odstraňuje přebytečné tekutiny z tkání a tím odvodňuje tělo. Díky účinkům tea tree oleje a v kombinaci s dalšími oleji zlepšuje prokrvení pokožky a dokáže ji zpevnit.

Kromě celulitidy se často objevují i strie, které jdou s celulitidou ruku v ruce. Strie jsou malé kožní trhlinky, které vznikají při natahování kůže, a jsou také estetickým problémem, který trápí mnoho žen nebo mužů.

Stejně jako celulitidu lze i strie - malé jizvičky na kůži - zmírnit pomocí kvalitních kosmetických přípravků. Krém proti striím Pulach Hoff pomáhá nejen posilovat elastická vlákna pokožky, ale také ji hydratuje a pomáhá obnovovat kolagenové buňky v těle. V boji proti celulitidě a v kombinaci s masáží mají krémy na pokožku ohromující účinek.

Pomůžou vibrace?

Masážní přístroje pomáhají spalovat přebytečný tuk, účinně udržovat a tvarovat postavu, uvolňovat svalové napětí a především zlepšovat krevní oběh. Díky těmto účinkům jsou skvělým pomocníkem při redukci celulitidy. Vibrační vyhřívací pás poskytuje relaxaci, vibruje a zklidňuje unavené svaly, navíc obsahuje řadu masážních programů, které mohou redukovat přebytečný tuk na pokožce. Vyhřívací pás má navíc funkci sauny, takže zbavuje tělo škodlivých látek a snadno odbourává tukové tkáně, které se hromadí pod kůží.

Masáže infračerveným světlem

Masáž infračerveným světlem pomáhá zlepšit krevní oběh a průtok krve v těle. Masážní přístroj obsahuje infračervené paprsky, které pronikají do hlubších vrstev pokožky a zároveň místa, kterými pronikají, zahřívají. Díky infračerveným paprskům se zrychluje metabolismus a z těla se odstraňují škodlivé toxiny. Přístroj s infračerveným světlem může zlepšit a prokrvit tělo a zpomalit stárnutí pokožky. V boji proti celulitidě je vedle zdravého životního stylu velmi účinným pomocníkem.

Kontraindikace anticelulitidové masáže

Anticelulitidní masáž se nedoporučuje, pokud máte křečové žíly, trpíte onemocněním lymfatického a trávicího systému, hypertenzí, jste pacientem s rakovinou. Masáž neprovádějte ani při infekčním onemocnění, při kožních chorobách. Masáž se nedoporučuje během těhotenství a kojení.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze