Kategorie
 
 
 
 
 

Elektrický skútr lze použít ve městě i mimo město

Hledáte snadný a rychlý způsob, jak se pohybovat po městě? Chcete se vyhnout každodenním dopravním zácpám? Pak je pro vás elektrický skútr ideálním řešením. Pokud uvažujete o koupi skútru, ale potřebujete více informací o tomto ekologickém dopravním prostředku, určitě si v našem článku přečtěte více.

Elektrický skútr je moderní dopravní prostředek oblíbený u lidí všech věkových kategorií. Využívají ji kancelářští pracovníci, důchodci, studenti a zkrátka všichni, kdo se chtějí pohodlně a bez vysokých nákladů dostat na místo určení. Skútr je skvělou alternativou k autu nebo mopedu, které jezdí na benzín nebo naftu.

Moderní elektrický skútr je výkonný, pohodlný a ekologický dopravní prostředek, který oceníte ve městě, ale i mimo něj. Koloběžka je skvělým dopravním prostředkem nejen pro všechny pracující, ale také pro seniory, kteří chtějí stále vést aktivní život.

Elektrický skútr je bezpečné a spolehlivé vozidlo, které je vybaveno opěrkou nohou, pohodlným sedadlem a zpětnými zrcátky. Dojezd těchto vozidel je 25 až 85 km. Elektromotor je navíc šetrný k životnímu prostředí.

Dopravní zácpy, špatně zaparkovaná auta nebo jiné překážky na silnici už nebudou majiteli skútru bránit v tom, aby dojel do cíle včas a bez stresu.

Elektromotory těchto vozidel jsou napájeny bateriemi s vysokým stupněm ochrany proti přehřátí během provozu. Baterie vydrží přibližně 1200 plně nabitých cyklů. Plného nabití baterie dosáhnete přibližně za 4 až 8 hodin. Baterii můžete nabíjet z běžné elektrické zásuvky nebo ve speciální nabíjecí stanici. Vysokorychlostní kotoučový brzdový systém zajišťuje dobrý brzdný výkon.

Výhody elektrických skútrů

Bezpečnost

Elektrický skútr je vybaven světelným zařízením, jako jsou světlomety, směrová světla, brzdová světla. Některé modely jsou vybaveny čelním sklem, které chrání před odletujícím štěrkem zpod kol jiných vozidel. Koloběžky se třemi nebo čtyřmi koly, které zajišťují nejen vyšší stabilitu, ale také dodatečnou ochranu proti převrácení a převrácení. K elektrickým koloběžkám v naší nabídce lze zakoupit různé bezpečnostní prvky, jako je bezpečnostní pás, držák na věci nebo ochranný kryt.

Šetrnost k životnímu prostředí

Elektrický skútr nemá spalovací motor a nepotřebuje benzín. To znamená, že takové vozidlo neznečišťuje životní prostředí. Kromě toho má velmi tichý provoz.

Cena

Elektrické skútry jsou cenově dostupnější než auto, motocykl nebo moped a jejich používání nezatíží vaši peněženku. Nemusíte měnit olej a doplňovat palivo.

Ovladatelnost

Elektrické skútry poskytují vysokou úroveň mobility. Díky výkonu a kolům s často širokými pneumatikami se koloběžka dokonale pohybuje po chodnících, náměstích a parcích. Jednoduchý princip ovládání vám umožní skútr okamžitě používat, ať už jste senior nebo osoba v produktivním věku.

Pohodlí

Vozidlo je vybaveno pohodlným sedadlem, košíkem na přepravu jídla, taškami apod. Některé modely mají dokonce stříšku, která chrání před deštěm nebo slunečním zářením.

Snadná údržba

Vzhledem k absenci spalovacího motoru není třeba řešit doplňování paliva, oleje nebo výměnu zapalovacích svíček. Pro správnou funkci stačí elektrický skútr správně ovládat, skladovat a nabíjet.

Rozměry

Většina modelů je dostatečně kompaktní, abyste mohli pohodlně zaparkovat v blízkosti domova. Navíc je skútr díky svým rozměrům ideálním dopravním prostředkem v dopravní špičce.

Životnost baterie

Baterie, která vydrží přibližně 1200 plně nabitých cyklů, se poměrně rychle dobíjí a vy si můžete jízdu užívat naplno. Rezerva energie u moderních modelů vystačí na několik dní aktivního používání ve městě.

Široká nabídka modelů

Rozmanitost nabídky elektrických skútrů vám umožňuje najít ideální model právě pro vás. Stačí si stanovit požadované parametry jako výkon, dobu dojezdu, rychlost, cenu. Elektrický skútr je praktický vůz pro jízdu na relativně krátké vzdálenosti. Vyberte si z naší nabídky skútrů v závislosti na osobních preferencích, cílech, rozpočtu a užívejte si jízdu naplno.

Potřebuji na elektrický skútr řidičský průkaz?

Elektrický skútr můžete používat bez řidičského průkazu, ale musí splňovat 2 podmínky:

  • maximální rychlost stanovená výrobcem není vyšší než 25 km/h
  • výkon není vyšší než 250 W

Pokud jsou splněny obě podmínky, spadá skútr do kategorie motokolo, ale ve skutečnosti je jejich výbava srovnatelná s plnohodnotnými elektrickými skútry.

Pro výkonnější skútry s maximální rychlostí do 45 km/h a výkonem do 4 kW je vyžadován řidičský průkaz AM. Tento řidičský průkaz lze získat od 15 let věku a pokud máte řidičský průkaz na osobní automobil (B), máte automaticky řidičský průkaz AM.

Pro skútry s rychlostí vyšší než 45 km/h a výkonem do 11 kW je vyžadováno řidičské oprávnění A1. U těchto skútrů je vyžadován minimální věk 16 let.

Je důležité mít na paměti, že při jízdě na elektrickém skútru musíte dodržovat všechna pravidla silničního provozu. U všech vozidel, která jsou součástí silničního provozu a jsou určena k provozu na pozemních komunikacích, je nutné myslet na povinné ručení. Toto pojištění stojí přibližně 200 - 300 Kč ročně a závisí také na výkonu skútru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze