Kategorie
 
 
 
 
 

Několik tipů pro budoucí maminky

Těhotenství je v životě ženy nejkrásnějším a nejšťastnějším obdobím. Pro budoucí maminky je tato životní etapa plná spokojenosti a pocitů štěstí. Malý človíček, který přichází na svět, může ženě přinést nejen radost, ale často jí i převrátit hormony.

Mnoho maminek to ví v prvních měsících těhotenství. Ranní nevolnosti, které se opakují každý den, častá únava, nedostatek spánku a nervozita, tvorba strií na těle a v neposlední řadě přibývání na váze. Rostoucí břicho a s ním spojená kila navíc mohou způsobovat bolesti zad nebo nespavost.

Jak předcházet bolestem zad s rostoucím břichem?

Věříme, že mnoho maminek má problém se spánkem, bříško je v rostoucích měsících těhotenství začne tlačit a spánek už není, co býval. Bolesti zad jsou častější a nemůžete najít vhodnou polohu na spaní? Pro maminky je výborným pomocníkem těhotenský polštář.

Těhotenský polštář má několik příznivých účinků na zdraví maminky i dítěte:

  • Má speciální profil, který současně poskytuje oporu rostoucímu bříšku a vyrovnává krk a páteř.
  • Opěrka hlavy poskytuje maminkám oporu hlavy a krku.
  • Můžete ji používat při kojení a krmení dítěte.
  • Polštář je univerzální, a proto je vhodný pro každou maminku.
  • Příjemný a měkký materiál polštáře poskytuje maminkám pohodlí v každé poloze při spánku.

Na trhu existuje celá řada polštářů pro těhotné ženy, a přesto má každý z nich jiné specifikace. Pro některé maminky je velmi důležité, aby dítě mělo po porodu svůj komfort a pohodlí, takže výběr polštáře pro dítě nebo pro maminku je velmi důležitým krokem.

Těhotenský polštář ve tvaru písmene C je polštář, jehož tvar nejen zlepšuje spánek ženy, ale je také multifunkční a poskytuje pohodlí pro dítě.

Jaké jsou výhody těhotenského polštáře?

  • Obsahuje silikonové kuličky, které mají antialergické vlastnosti a zabraňují šíření bakterií nebo plísní.
  • Dítě můžete krmit vleže nebo vsedě.
  • Díky své multifunkčnosti může sloužit také jako ohrádka pro dítě.
  • Zlepšuje kvalitu a spánek nastávající maminky.

Během těhotenství je velmi důležité pečovat o zdraví ženy, a to nejen po fyzické, ale i po psychické stránce. S rostoucím břichem se těšíme na potomky, ale s přibývajícími kilogramy se na těle žen začínají tvořit strie. V těhotenství mohou postihnout významné procento žen. Jizvy, které se objevují v těhotenství a kterým říkáme strie, jsou ve skutečnosti malé trhliny v kůži, která ztrácí pružnost.

Strie - jak je zmírnit?

Většina žen může během těhotenství bojovat s myšlenkami na drobné jizvy jako na něco ošklivého nebo nevhodného na jejich těle. Během těhotenství se strie objevují nejvíce s přibývající hmotností, nicméně výskyt strií může mít i několik dalších příčin.

  • Hormonální změny
  • Rychlý přírůstek hmotnosti
  • Genetika
  • Mechanické poškození kůže

V těhotenství byste proto neměla zapomínat na pravidelnou masáž části těla, kde se strie tvoří, vhodnými oleji a krémy, které mohou strie zmírnit a v některých případech i zcela odstranit.

Krém proti striím obsahuje několik složek, které aktivně bojují s elasticitou pokožky a posilují ji. Je vhodný i pro citlivou pleť a obsahuje vitamin E, který je v péči o pleť velmi důležitý, a to nejen v těhotenství. Těhotenský podpůrný pás také pomáhá v boji proti striím. Díky pásu budete mít v těhotenství nejen menší bolesti zad a udržíte si správné držení těla, ale pás vám také pomůže proti striím.

 

Těhotenský podpůrný pás je skvělou pomůckou pro maminky, které chtějí pokračovat v aktivním životním stylu.

  • Pomáhá při bolestech páteře.
  • Podporuje bříško během těhotenství.
  • Pomáhá proti bolesti v bederní oblasti.
  • Je vhodný i jako poporodní pás.

Komplikace spojené s těhotenstvím mohou budoucí maminky pořádně potrápit nebo rozrušit, ale těhotenství přináší i spoustu příjemných chvil.

V dnešní době si mohou maminky v těhotenství dopřát několik skvělých pomůcek, které jim nejen usnadní průběh těhotenství a pomohou doma s miminkem, ale také jim usnadní každodenní život.

Opatrnosti není nikdy dost 

Budoucí maminky, které cestují autem do práce nebo na kliniku, by měly být opatrnější. Při jízdě může pás tlačit na břicho, což není zrovna příjemné ani pro maminku, ani pro dítě. Pro zvýšení komfortu cestování je proto skvělým pomocníkem adaptér bezpečnostního pásu, který těhotným ženám zajistí bezpečnější cestování autem. Díky adaptéru neprochází pás auta těhotenským břichem a netlačí tak na dítě. Cestování autem proto nebude žádný problém!

Co si sbalit do porodnice?

Měsíce v těhotenství ubíhají rychle jako voda - než se nadějete, musíte se sbalit do porodnice. Mnozí z vás možná přemýšlejí o tom, jaké oblečení koupí svému miminku po návratu z porodnice, ale je důležité myslet i na výbavu do porodnice. Výše zmíněný den D, a tedy i den porodu, může budoucí maminky vyvést z míry, proto vám přinášíme několik rad, co si můžete s sebou do porodnice zabalit.

Součástí vybavení pro nastávající maminky jsou jednorázové poporodní kalhotky, které jsou vhodné pro ženy po porodu, jsou prodyšné a zabalené v praktickém balení, takže nezaberou mnoho místa. Kromě plenek, jednorázových vložek a kojenecké výbavy či oblečení jsou skvělými pomocníky také vložky do podprsenky určené pro ženy po porodu a pro kojící ženy. Nezapomeňte vzít s sebou dudlík pro novorozence, navlhčený toaletní papír pro dítě a antiseptický ochranný krém jako prevenci a léčbu plenkové dermatitidy. Maminky po normálním porodu nebo po císařském řezu mohou mít poporodní břišní pás, který pomáhá zpevnit břišní stěnu a zároveň zmírňuje bolest pooperačních ran, po císařském řezu a zpevňuje záda.

Novopečené matky mohou mít po porodu velmi citlivé prsy a bradavky. Ženy mají při kojení často problémy s bolavými nebo popraskanými bradavkami. Léčivé kloboučky na bradavky se stříbrem jsou dva kloboučky, které pomáhají zmírnit bolest citlivých bradavek a zároveň je léčí.

To nejlepší pro dítě

První týdny s novorozencem mohou být pro maminku náročné. Dítě vyžaduje téměř 24-hodinovou péči. Dítě v prvních měsících hodně spí, takže klidný a bezpečný spánek je pro něj velmi důležitý. Hnízdo do postýlky zajišťuje pohodlí během spánku vašeho dítěte a snižuje pocit nepohodlí.

Jaké jsou výhody dětského hnízda pro dítě?

  • Je vyrobena z měkkého a pohodlného materiálu.
  • Je naplněn silikonovými kuličkami, které jsou antialergické.
  • Po okrajích má zvýšené okraje, které zajišťují bezpečnost při spánku.
  • Vysoké okraje usnadňují přetočení dítěte na bok.
  • Používejte ji v kočárku, protože tlumí nárazy při procházkách.
  • Můžete ji používat až do 9. měsíce věku dítěte.

Spánek je pro zdraví dítěte velmi důležitý, proto je důležité vybrat pro dítě přikrývky a polštáře. Speciálně vyvinutá technika 3D Mesh Aero má polštář proti udušení, který nezpůsobuje tlak na hlavičku dítěte, čímž eliminuje riziko ucpání dýchacích cest během spánku.

K bezpečnému a klidnému spánku dítěte přispívá také klínový polštář, protože má na svém povrchu otvory a mírný sklon, který minimalizuje riziko udušení jídlem, když dítě spí. Je vyroben ze speciální pěny, která zaručuje nejvyšší bezpečnost.

Dotyk je pro dítě velmi intuitivní. Každý zvuk, každý podnět nebo světlo vnímá dítě velmi intenzivně. Při procházce proto může ruch ulice narušovat pozornost a nerovný povrch může někdy způsobit, že se dítě probudí.

Sada kočárku je proto navržena z vysoce kvalitních certifikovaných materiálů. Je velmi příjemný na dotek, obsahuje vše, co by nemělo při procházkách v kočárku chybět. Sada obsahuje sadu přikrývky s polštářem a polštář ve tvaru motýla. Souprava je útulná a teplá, takže dítě může v klidu odpočívat.

Plyšové hračky jsou nezbytnou součástí dětství. Dětský plyšový polštář ve tvaru zajíčka je speciálně vyroben tak, aby usnadnil usínání vašeho dítěte.

První měsíce po narození dítěte mohou být pro maminku velmi náročné, protože dítě vyžaduje veškerou pozornost. Nezapomínejte však na své duševní i fyzické zdraví. Každá maminka by si měla ve volném čase najít chvilku na odpočinek, aby zklidnila svou mysl a načerpala nové síly.

Relaxovat můžete také pomocí vonných esenciálních olejů, o kterých se více dozvíte na našem blogu o aromaterapii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze